fbpx
Havblikk logo

Batalden Ishus

Venue for Havblikk sin festival og konsertserie, samt Havblikk sin nærmeste samarbeidspartner, er Batalden Ishus.
Foto Truls Bakken
Foto Truls Bakken

Del artikkel:

Ferieleiligheten

Batalden Ishus ligger på vakre Fanøy vest for Florø i Sogn og Fjordane. Huset ble oppført i 1936, men den særegne bygningen er nylig totalrenovert og holder moderne standard. Batalden Ishus tilbyr overnatting i en stor leilighet med 10 sengeplasser i 5 soverom. 1 bad, 1 ekstra toalett, stue, spisestue med langbord, velutstyrt kjøkken og spisekrok med nydelig sjøutsikt.

Leiligheten benyttes som backstage for headliner under festivalen.

Underetasjen

I tillegg til en stor leilighet, har byggets første etasje et større selskapslokale, industrikjøkken, og sin helt egne pub! Denne etasjen benyttes som backstage under festivalen, og det er også her Havblikk sine intimkonserter avholdes.

Historie

Ishuset ble opprinnelig bygget som lagringsplass for is til fiskebåter i området. Bygget stod ferdig i 1936, og var et initiativ fra fiskarlaget i Batalden. Etter bare to sesonger kom det imidlertid ismaskin i Florø,
og driften ble avviklet.  Stein Olav Bakken og Ragnhild Jenssen overtok i 2009, og bygningen har nå fått nytt liv etter å ha stått tom i mange år.

Ishuset er en karakteristisk bygning med originale detaljer og kvaliteter.
De massive veggene, bygget for å isolere og holde isen kald, gir bygget et helt unikt utseende. Etter renoveringen har huset fått flere vinduer og to ekstra arker. Det store skifertaket er skiftet ut i sin helhet, og gir bygningen en vakker innramming.


Skrevet av Havblikk
26. november 2022

Andre nyhetssaker