fbpx
Havblikk logo

Whammyboy

SPOTIFY SPILLELISTE Noah Johansen AKA Whammyboy er en 24 år gammel artist fra Moss. I oppveksten følte den unge mannen – som er halvt vietnamesisk og halvt norsk – en mangel på tilhørighet og identitet, og som et sjenert barn var det siste han forestilte seg å rocke ut på en scene og elske hvert minutt av det.
Foto Stian Werme
Foto Stian Werme

Del artikkel:

Noah Johansen AKA Whammyboy er en 24 år gammel artist fra Moss. I oppveksten følte den unge mannen – som er halvt vietnamesisk og halvt norsk – en mangel på tilhørighet og identitet, og som et sjenert barn var det siste han forestilte seg å rocke ut på en scene og elske hvert minutt av det.

I en alder av tolv begynte Noah å spille gitar, og fikk overtalt faren til å lære ham så mye som mulig. Den kommende artisten skjønte umiddelbart at det å spille musikk var en måte å kanalisere energi og å uttrykke seg på, og snart ble han – med egne ord – «avhengig av gitaren».

Gradvis fikk han en bedre forståelse av seg selv og budskapet han ønsket å uttrykke, og begynte å produsere med en mer bandorientert tilnærming. Inspirert av band som MGMT og Empire Of The Sun utviklet Noah en egen musikalsk stil han gjerne omtaler som «Space Pop».

Så langt har Noahs kreative prosess resultert i tre singler som alle har fått positive anmeldelser og mye radiospilling i Norge. I tillegg har live-opptredenene hans fått rykte på seg for å være like fantastiske som musikken: Quirky, fengende og sprudlende av energi! Han har også produsert musikk til Netflix-filmen ‘Royalteen’.

Whammyboy – nå bosatt i Bergen – er i disse dager aktuell med sin nyeste single ‘Souvenir’, utgitt på hans eget label Spacepop. ‘Souvenir’ er en nydelig sommerlåt som handler om å legge fra seg det gamle og begynne på nytt; en lyrisk betraktning rundt det å tørre å bevege seg ut av et langvarig forhold samt følgene det får for et ungt sinn. Det musikalske representerer en kompromissløs tilnærming til komposisjon, der den unge artisten leker med popformatet og viser at han behersker den tredelte oppgaven som produsent, låtskriver og artist uten problemer. Whammyboy ble nylig signert til Made Management (AURORA, Sigrid, Lars Vaular, iris m. fl.)


GÅ TIL ARRANGEMENTET PÅ FACEBOOK


Skrevet av Havblikk
17. februar 2023

Andre nyhetssaker