ARTISTENE

 
IWAK_2019.jpg

I WAS A KING

I Was a King er en av de de fremste representantene for en stadig mer utrydningstruet DIY/undergrunnspop-scene i Norge. Frontet av Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal, står bandet støtt fast ved troen på den gode melodien. «Slow Century», deres femte fullengder er ikke bare spilt inn i Strømstads hjemby Egersund, men også trykket på vinylpressen som Strømstad nylig har startet. Det er tolv konsise øyeblikk i skjæringspunktet mellom power- og indiepop. Et enkelt, energisk og fengende lydbilde, fundamentert i dobbelvokal, gitar, bass og trommer. 


Bandet har gjort seg bemerket med flere Spellemann-nominasjoner og listeplasseringer, og har mottatt strålende kritikk både utenfor utenfor og innenfor landegrensene. I sin utrettelige søken etter perfekt pop og sonisk lykke har bandet tidligere samarbeidet med internasjonale størrelser som blant annet Sufjan Stevens, Robyn Hitchcock og Bill Rieflin fra R.E.M og King Crimson.

I AM K

I AM K er hard, kontant rock, melodisk pop og røff elektronika i en skamløs blanding. Det kritikerroste bandet er kjent for sitt energiske samspill live, og rike, virtuose lydbilder fritt for sjangerbegrensninger. I am K er blitt spådd en lysende fremtid både av internasjonale og norske medier. Ifølge NRK P3 er I AM K et av Norges mest lovende band og prestisjetunge Clash Magazine mener de kommer til å ha en “Europe wide hit record” i løpet av de neste årene. Debutplata «Humans» ble sluppet i april 2018 til strålende kritikker, etterfulgt av en sommer hvor de spilte festivaler i store deler av landet.

“The Spot band most likely to have an enormous Europe-wide hit record over the next few years” - Si Hawkins, Clash Magazine

”Lyskannene er verkeleg retta mot I am K dette året! Dette er no, og dette er framtida.” - Jostein Sydnes, 100 Dagar

“I am K er i en liga for seg selv.” - Ine Rossebø Knudsen, Unikum

“En debut som vil sette spor” – Gaffa Norge

Foto av Tobias Hole Aasgaarden.jpg
Rossman-18.jpg

ROSSMAN

Rossman er det du hadde fått hvis du hadde slept adoptivbarnet til Jokke og Willie Nelson etter knærne gjennom gjørma, for så å sette han på ei scene der han skal oppsummere hvorfor ingenting i livet innfrir etter forventningene - med hele universet som kontekst, alt backet av en brennheit gjeng med rockemusikere. En folkelig formidler og humorist med et melankolsk alibi skriver sin rockepoesi like mye til de unge drømmerne som til de bitre gamlingene.

Artisten har bemerket seg som noe litt annerledes i det vide landskapet blant andre norske artister og låtskrivere. Han er en imponerende ordsmed og lyriker, med en poetisk teft som kan matche flere av landets største rappere, mens han beveger seg leke innen rock, bluegrass og vise. Vestlandsartisten har opptrådd på TV på Amandaprisen 2017, turnert land og strand med sitt ivrige band, og fått begge de siste singlene spilt på alt fra NRK P1 til P3.

"Med både ethos, pathos og logos, finnast det få lyriske likemenn, og mellom brennheite riff og besluttsomme fills, ligg dei vakraste språklege bileta.» - ballade.no

«Det er banjo, det er langt hår og det er konfetti. Det låter som en forbanna bra Kaizers-konsert(…)» - Gaffa.no

WILLIAM & CHRIS

Som en myk start på Havblikk’19 åpner William Iversen og Christoffer Furuheim det hele med en intim konsert. De heldige som feiret sankthans på Batalden Ishus i 2018 fikk oppleve den magiske stemmen til William Iversen allerede da. Nå kommer han tilbake sammen med Christoffer Furuheim for å gi oss en fortryllende start på Havblikk'19! 

William Iversen - foto Johan J. Bakken-11.jpg