fbpx
Havblikk logo

Om Havblikk


Arrangøren ytterst i havgapet!​

I 2016 bestemte et knippe lokale ildsjeler seg for at det var på tide å gjøre noe med kulturtilbudet på den vakre øyen i ytterkanten av Florø, og etter et par år med bryggekonserter om sommeren, ble konsert- og festivalarrangøren Havblikk født! Med et mål om å gjøre et kulturtilbud med høy kunstnerisk kvalitet tilgjengelig i ytterkanten av fylket, er Havblikk delt i to retninger – festival om sommeren, og helårskonsertarrangør resten av året. Med tilgang til det nyrestaurerte ferie- og selskapslokalet Batalden Ishus, arrangeres Havblikk på helårsbasis en intimkonsert-serie, med kapasitet til 60 sittende publikummere. Målet med denne konsertserien er å skape et lavterskel konserttilbud gjennom hele året, og på den måten bidra til en voksende interesse for kultur av høy kunstnerisk kvalitet. Det som i 2018 startet som en langsiktig drøm om å en dag arrangere festival på øyen, viste seg etter et intenst år med profesjonalisering i regi av BRAK å skulle finne sted allerede året etter. Festivalen ‘Havblikk’ er arrangørens største satsingsprosjekt, og er det arrangementet som huser de største artistene og har den største kapasiteten.

Festivalen ytterst i havgapet!​

I 2019 avviklet arrangøren sin første festival under samme navn – Havblikk’19. Festivalen varte i én dag, og huset de fire artistene I Was A King, I Am K, Rossman og William & Chris. Etter et halvt år intenst arbeid stod plutselig en mengde publikummere foran scenen og danset endeløst til energiske artister. Vokalisten i Rossman hoppet ved et punkt på sjøen, og mistet munnspillet sitt i prosessen, og baren gikk tom for drikke altfor tidlig. Havblikk’19 var et perfekt arrangement, og arrangøren høstet rosende tilbakemeldinger fra alle fronter – Fanøy hadde herved fått seg et nytt årlig sommerarrangement! 

Havblikk’20 skulle ha gått av stabelen den 26.-27. juni 2020, med åtte artister på scenen og en større publikumskapasitet enn i 2019. Blant artistene som rakk å bli booket var Daniel Kvammen og Ruben, men kort tid etter førte covid-19 til en avlysning av festivalen. Ett år med hardt arbeid så ut til å gå i grus, men samarbeidspartnere var åpen for å tenne brannfakkelen på nytt i 2021. Den 25.-26. juni 2021 gikk Havblikk’21 av stabelen, og på scenen stod Sondre Lerche, Death By Unga Bunga, Great News, Misty Coast, Beharie, Din Moris, VIAN og William & Chris. Året etter ble Havblikk’22 tatt til nye høyder med en større publikumskapasitet og et utvidet publikumsområde, større scene, og Bernhoft, Skambankt, Valkyrien Allstars, Heigh Chief, Rossman, Drongo, Flokkdyr og Sandra Borøy på scenen. 

Fanøy – øyen ytterst i havgapet!​

Øyen Fanøy ligger i øygruppen Batalden, ytterst i havgapet utenfor Florø i Kinn Kommune, med om lag 60 fastboende. Lenger vest for Fanøy ligger det åpne hav, og i nord og sør ligger prektige fjell som reiser seg opp fra havet. Selv om folketallet er lavt er stå-på-viljen høy, noe som er en viktig pådriver for at Havblikk kan finne sted. Av alle øyene utenfor Florø er Fanøy den eneste med butikk, post og kirke. Frem til 2010 var det også skole og barnehage på øyen. Øyene utenfor Florø har trolig hatt bosetting i over 5000 år, og fiske har alltid vært en livsviktig næring. Den dag i dag finner man grunnmurene fra flere hundre salteri og sjøhus som ble bygd på 1800- og 1900-tallet i tilknytning til det rike sildefisket, og blant byggene er det ett som er i drift den dag i dag. Batalden Ishus ble bygget på Fanøy i 1936 som en lagringsplass for is til fiskebåter i området, men etter bare to sesonger kom det ismaskin til Florø og ishuset sto dermed tomt til det i 2000 ble startet restaurering av bygget. Den dag i dag drives Batalden Ishus som ferieleilighet og selskapslokale, og området fungerer som venue for Havblikk. For mer info om Fanøy og Batalden Ishus, se bataldenishus.no